Zmaga na testu trajnostnih zobnih ščetk

Zobna ščetka Green Clean je bila razglašena za zmagovalko testa z najvišjimi ocenami pred številnimi drugimi trajnostnimi zobnimi ščetkami. Test, ki ga je opravil danski časopis Politiken, poudarja, da ima zobna ščetka Jordan Green Clean boljši oprijem in glavo ščetke v primerjavi z drugimi testiranimi.

29/04/2020

V Jordanu smo ponosni, da smo razvili najbolj »zeleno« zobno ščetko. Pomembno nam je bilo ponuditi zobno ščetko, ki ima hkrati dobro funkcionalnost in je trajnostna. Zato cenimo dejstvo, da Politiken kot razlog za zmago zobne ščetke Jordan Green Clean na velikem testu trajnostnih zobnih ščetk poudarja prav ti točki.

ZMAGOVALEC TESTA

Držalo je izdelano iz 100-odstotne reciklirane plastike, ščetine iz 100-odstotne biomase in embalaža iz 100-odstotno recikliranih papirnatih vlaken. Zaradi tega Jordanova trajnostna zobna ščetka izstopa med vsemi testiranimi zobnimi ščetkami, ki imajo bambusov ročaj.

Testna komisija je bila naklonjena sestavi Jordanove zobne ščetke, ki je iz plastike, ne iz bambusa – tako z vidika higiene kot trajnosti. Zato je Jordan Green Clean na koncu edina dobila najvišjo oceno.

»Čeprav je zmagovalec testa izdelan iz plastike, ga lahko kupite z dobro, “zeleno” vestjo,« pravi profesor Henrik Wenzel z Univerze Južne Danske, ki že več kot 30 let raziskuje življenjski cikel in trajnost izdelka.

Preberite poročilo celotnega testa trajnostnih zobnih ščetk časopisa Politiken, izdanega 30. novembra 2019.